Üniversitemiz 80. Avrupa Yerbilimciler ve Mühendisler Birliği’nin (Eage) Konferans ve Sergisinde Temsil Edildi

Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde görevli Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Salih Bayraktutan, Avrupa Yerbilimciler ve Mühendisler Birliği'nin (EAGE) 80. Avrupa Yerbilimciler ve Mühendisler Birliği'nin Konferans ve Sergisine katılarak Iğdır Üniversitesini temsil etti.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen  "80. The European Association of Geoscientists and Engineers (EAGE) (Avrupa Yerbilimcileri ve Mühendisleri Birliği) konferans ve sergisine davet edilen Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Salih Bayraktutan, MTA Genel Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği kapsamında Iğdır Üniversitesinin standını açtı. Yaklaşık 6000 kişinin katıldığı organizasyonda Iğdır Üniversitesi faaliyetlerinin tanıtımı yapılırken farklı ülkelerden katılan bilim insanları ve enerji sektörünün önde gelen firmalarının katıldığı organizasyonda; birçok farklı ülkeden ziyaretçi üniversitemizin standını ziyaret etti. Ülkemizin Danimarka Büyükelçisi Haluk İpek ve beraberindeki heyet ise standımızı ziyaret etti. Dr. Öğr. Üyesi Bayraktutan standda, Iğdır BADAKAM Deprem ve Ağrı Dağı Volkanoloji ile 2019 yılında yapılacak Jeotermal Enerji ve Kaya Tuzu Tektoniği Sempozyomları hakkında da bilgi verdi.

Kopenhag 'da düzenlenen konferans ve sergiye dair deneyimlerini aktaran Bayraktutan; Tuz, jips, kil dünyası ve jeotermal enerji, kaya gazı ile değerli metal depozitler gibi bölgemizi ilgilendiren konularda, alanında uzman kişi ve kuruluşlarla görüş alışverişinde bulunduğunu ve işbirliğine dair detayların konuşulduğunu ifade etti.  Konferansta; yerbilimlerinin bütün branşlarında ağırlıklı olarak petrol, doğal gaz, metal ve endüstriyel hammaddeler, kaya gazı, yer altı gaz depolama, deprem, geoteknik, kil, tuz, jips gibi konuların yanı sıra evaporit rezervleri, uzaktan algılama gibi konularda da güncel araştırma sonuçları sunuldu.