Üniversitemiz Endonezya ve Moldova’daki İki Ayrı Üniversiteyle Erasmus Anlaşması Yaptı

Üniversitemiz, Erasmus+ KA107 Projesi Ortak Ülkelerle Değişim Programı kapsamında 2 yeni ikili anlaşma imzalayarak “uluslararasılaşma” hedefine doğru hedefine doğru bir adım daha attı.

Moldova’da bulunan State Agrarian University of Moldova ile Erasmus+ KA107 anlaşması ve Endonezya’da bulunan Universitas Negeri Malang ile Erasmus+ Ka107 ikili anlaşması ve Mevlana Değişim Programı kapsamında protokol imzalandı. Yapılan anlaşmalarla; ilgili üniversitelerle Ziraat Bilimleri, Veterinerlik, Kimya, Sosyoloji, Psikoloji, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İktisat, İşletme, Tapu Kadastro gibi çeşitli fakülte ve bölümlerden öğrenci ve personel değişimi mümkün olacak.

Söz konusu üniversitelerle yapılan anlaşmalar ile beraber bu üniversiteler ile Şubat 2020’de Türkiye Ulusal Ajansı’na yapılacak olan KA107 Ortak Ülkeler Proje başvuru çalışmaları devam etmekte. Başvurusu yapılacak projelerin kabulü gerçekleşirse, üniversiteler arasında karşılıklı olarak lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin değişimi ve akademik personel değişimleri gerçekleşecek.

Erasmus ortağı üniversite sayısı 79’a ulaştı

Iğdır Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü bünyesinde yer alan Erasmus Ofisinin çalışmaları sonucunda yapılan anlaşmalar ile Erasmus Değişim Programı kapsamında iş birliği yaptığımız üniversite sayısı 79’a ulaştı.

• Yayımlama Tarihi: 06 Şubat, 2020