Üniversitemiz Öğrencileri Sarıkamış’ta Düzenlenen Kış Oyunları Festivaline Katıldı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bu yıl 5'incisi düzenlenen Kış Oyunları Festivaline Üniversitemiz öğrencileri de katıldı. Renkli anların yaşandığı festivalde kaşar yuvarlama, kızak yarışları, atlı cirit ve güreş gösterileri ilgiyle takip edildi.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen festivale; Kars Valisi Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış Belediye  Başkanı Göksal Toksoy, kurum amirleri, STK temsilcisi ve vatandaşlar katıldı. Festival kapsamında ilk olarak Türkiye Kızak Federasyonu tarafından kızak gösterisi yapılırken ardından karda güreş ve atlı cirit müsabakaları gerçekleştirildi.

Festivale katılan yabancı uyruklu öğrencilerimize Iğdır Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığından Şube Müdürü Bilal Uludağ tarafından rehberlik hizmeti verildi. Çevre illerle ilgili bilgiler alan öğrencilere ayrıca kayak eğitimi de verildi.

Festival, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

• Yayımlama Tarihi: 11 Mart,2019