Üniversitemiz Öğrencileri “Xı. Öğrenci Kurultayına” Katıldı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası tarafından 24-25 Kasım tarihlerinde, Ankara Demonti Otel’de Ziraat-Su Ürünleri-Balıkçılık Teknolojisi ve Tütün Teknolojisi Mühendisliği öğrencilerinin katılımı ile XI. Öğrenci Kurultayı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen Kurultaya; Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Furkan Arat ve Hamdiye Güzel katıldı. Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yakup Erdal’ın eşlik ettiği öğrenciler sözlü bildiri sundu.

Öğrencilerimizden Furkan Arat, “Fakültelerde ve Özel Sektörde AR-GE ve Yenilik Çalışmaları/Öğrencilerin Bu Çalışmalarda Yeri”  konulu dördüncü oturumda “Değişmeyen tek şey değişim kendisidir” konulu sözlü bildirisini sundu. Arat, sunduğu bildiride ana tema olarak araştırma, geliştirme ve yenilik çalışmaları üzerinde dururken, hayal kurabilen toplumların dünyayı değiştirebileceğine dikkat çekerek eğitim sistemi içerisinde hayal kurabilen bireylerin yetiştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Kurultayda ayrıca “Iğdır Kayısısı” konulu bir de poster sunuldu. Iğdır kayısısını çeşitli yönlerden tanıtan ve orijinal görsellerle bezenmiş olan poster büyük ilgi gördü.

• Yayımlama Tarihi: 04 Aralık,2018