Üniversitemiz Posof'daki Peri Perdeleri Oluşumlarının Jeolojik Miras Olarak Koruma Altına Alınması İçin Çalışma Başlattı

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Salih Bayraktutan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde düzenlenen Kapadokya  Yerbilimleri Sempozyumuna katıldı. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda bilim insanının katıldığı sempozyumda yerbilimin değişik alanlarına yönelik çalışmalar sunuldu.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Salih Bayraktutan, Posof yakınlarındaki Peri Perdeleri oluşumlarının Jeolojik Miras olarak koruma altına alınması konusunda bir rapor sundu. Böylelikle dünyada çok ender olarak rastlanılan bu yapıların UNESCO Tabiat Mirası listesine alınması için ilk girişim de üniversitemiz tarafından başlatılmış oldu.

Ayrıca Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Salih Bayraktutan, Posof Belediye Başkanı ve yerel yönetimler ile görüşerek işlemlerin başlatılması için kendilerinden destek istedi. Yapılan başvuru kapsamında, Iğdır Üniversitesi olarak bu sorumluluğu almaya hazır olduklarını belirten Bayraktutan, “bu oluşumların koruma altına alınması ülkemiz ve bilim dünyası açısından oldukça önemli” dedi.

• Yayımlama Tarihi: 31 Ekim,2018