Üniversitemiz Senatosundan Barış Pınarı Harekatı’na Destek Açıklaması

Üniversitemiz Senatosu, Suriye’nin kuzeyinde terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı’na destek açıklaması yaptı. Senato açıklaması şöyle;

“Tarih boyunca vatanımız ve milletimizin karşı karşıya kaldığı her türlü tehdit ve tehlike karşısında üzerine düşen görevi her daim yerine getiren kahraman ordumuz, Suriye’nin kuzeyinden ülkemize yönelen tehdidi bertaraf etmek için Barış Pınarı Harekatı’nı başlatmış bulunmaktadır. Yüce devletimiz; ülkemize yönelen tehlikeleri yok etmek, milletimizin can ve mal güvenliğini korumak, ülkemiz sınırlarında barış ortamını bozan her türlü terör örgütü ve grupla mücadelesini sürdürmek amacıyla uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarına başvurmakta sonuna kadar kararlıdır. Ülkemiz, kahraman ordumuzun cesareti ve yüce devletimizin kararlılığıyla bölgesinde ve Dünya’da barış ve huzurun garantörü olduğunu bir kez daha kanıtlayacaktır.

Iğdır Üniversitesi’nin tüm birimleri ve öğrencileriyle, bizler de; vatanımızın birliğine, bütünlüğüne, sükun ve huzuruna yönelen tehditlerin farkında olarak, devletimizin uluslararası hukuktan doğan haklarının bilincinde, yüce devletimiz ve asil milletimize olan derin bağlılığımızla ülkemize ve bölgemize barış getirmesini dilediğimiz Barış Pınarı Harekatı’na desteklerimizi sunuyoruz. Yüce devletimizin feraseti, kahraman ordumuzun cesaretiyle yürütülen Barış Planı Harekatı’nın muvaffakiyete erişmesini umarak terörle mücadelede canını ortaya koymaktan çekinmeyen şanlı ordumuzun mensuplarının, en yakın zamanda mutlu bir şekilde sevdiklerine kavuşmalarını dileriz. Barış Pınarı Harekatı’nın vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni eder, sahip olduğumuz her türlü imkanla yüce devletimizin emrinde olduğumuzu arz ederiz.”

• Yayımlama Tarihi: 10 Ekim,2019