Üniversitemiz Ziraat Fakültesi, Tarım ve Orman Bakanlığı TAGEM Projelerinde Yer Aldı

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Projelerinde yürütücü ve destekleyici kuruluş olarak görev aldı. Hazırlanan projelerde, Üniversitemizi temsilen Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arzu Ünal katkı sağladı.

Üniversitemiz ve TAGEM tarafından desteklenen TAGEM/HSGYAD/16/A05/P01/103 numaralı proje ile biyoteknolojik süreçler kullanılarak ekmek gıda kalitesinin artırılmasında termal kaynaklı yerliFungal Amilaz Enziminin Kullanım Potansiyelinin Araştırılması” amaçlanıyor.

İkinci proje kapsamında ise Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı faaliyet gösteren Türkiye Milli Botanik Bahçesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan Türkiye Milli Botanik Bahçesi Bitki Genetik Kaynaklarının Yönkapsaetimi projesinde Doç. Dr. Arzu Ünal, proje danışmanı olarak Üniversitemizi temsil etti.

Bu bağlamda Üniversitemiz Rektörlüğü ve Türkiye Milli Botanik Bahçesi Müdürlüğü arasında ülkesel ve bölgesel proje çalışmalarına yönelik ikili işbirliği protokolü hazırlandı.

• Yayımlama Tarihi: 08 Ocak,2019