Üniversitemizde "Bilgi Okuryazarlığı" Eğitim Seminerleri Başladı

Iğdır Üniversitesi Öğr. Gör. Mustafa Cesur tarafından “Bilgi Okuryazarlığı” eğitim seminerleri verilmeye başlandı. İlki, İlahiyat Fakültesi lisansüstü öğrencilerine verilen seminere akademisyenler ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Teknolojik gelişmelerle birlikte doğru bilgiyi elde etmede yaşanan sorunlar, beraberinde yeni bir okuryazarlık teriminin ortaya çıkmasına sebep oldu. “Bilgi okuryazarlığı” olarak adlandırılan bu kavram, günlük yaşamda bireylerin edinmesi gereken bir alan olarak ortaya çıktı. Üniversitemiz de bu kapsamda ilk bilgi okuryazarlığı seminerlerine başladı. Lisansüstü öğrencileri ile başlayan seminerler, ilerleyen günlerde diğer birimlerde de devam edecek.

Seminer eğitiminin amacının, kişilerin bilgi okuryazarlığı becerilerini geliştirmek olduğunu belirten Öğr. Gör. Mustafa Cesur; “Kütüphanelerde, e-veri tabanlarında ve internette bilgi ararken daha isabetli sonuçlara daha kısa sürede erişmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca, günümüzde inovasyonun, değişimin sürekliliği ve hızı, eğitim kurumlarında kazandırılan bilgi ve becerilerin zaman içinde yetersiz kalmasına neden olmaktadır. Bu hızlı değişimle başa çıkabilmenin en iyi yolu ise öğrenmeyi öğrenmiş, yaşam boyu öğrenen, bilgi okuryazarı bireyler yetiştirmek.” şeklinde konuştu.

• Yayımlama Tarihi: 01 Kasım, 2019