Üniversitemizde CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri Eğitimi Verildi

Iğdır Üniversitesi Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkezi (KARMER) ile İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Üniversitemiz öğrencilerine yönelik CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri Eğitimi verildi. Üniversitemiz Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü 8 Eylül Şehitleri Konferans Salonundaki eğitim seminerine akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda ilk olarak KARMER (Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkezi) Müdürü Hakan Güngör söz aldı.  Güngör, ‘İş-İş hayatı' başlıklı sunumunda öğrencilere iş yaşamında önemli bir yere sahip olan CV hazırlama ve mülakat anında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi.

“Yapılacak işe merak olmadan motive olunmaz”

Kariyer basamaklarını çıkış sürecinde iş yaşamında neler yapılması ve nelere dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veren Güngör, "Öncelikle yapılan işe merak duyulmalı ve iş hakkında her bilgiye sahip olunmalıdır. Merakı olmayan bir çalışanın işe adapte olması çok zordur. Halbuki iş yaşamında motivasyon önemlidir. Motivasyonun gerçekleşebilmesi için de kişinin hangi işte ve pozisyonda çalışması konusunda kararlarını kendisi vermelidir. İşin benimsenmesinden sonra yapılan işe verilen emek, başarı konusunda kişinin motivasyonunu yüksek tutabilir. Böylece iş yaşamında daha başarılı olunabilir" şeklinde konuştu.

CV hazırlamanın püf noktaları anlatıldı

CV hazırlarken tüm bilgilerin kurallı ve doğru bir şekilde yazılması gerektiğini aktaran Güngör, konuşmasının devamında ise şunları aktardı; “ Kişinin ismi ile başlayan CV'de ismi belirgin bir şekilde gösteren bir e-mail adresi olmalı, cep telefonu numarası bulunmalıdır. Vesikalık bir fotoğrafın yer aldığı CV'de iş deneyimi bölümünde daha önce çalışılan işletmede hangi pozisyonlarda çalışıldığı belirtilmeli, harf hatası olmamalı, eğitim bilgileri eksiksiz olmalı, var ise alınan başarılar ve katılınılan eğitim seminerlerine yer ver,lmelidir. Sahip olunan niteliklerin bulunması gereken CV'de kâğıt iyi bir şekilde kullanılmalı ve boşluk bırakılmamalı, simetriye dikkat edilmelidir."

Güngör’ün ardından ise, İŞKUR iş ve meslek danışmanı Suat Özbey söz aldı. Özbey konuşmasında, İŞKUR’un çalışma prensipleri, çalışma olanakları, vatandaşların ve öğrencilerin nasıl iş bulması gerektiği hakkında katılımcılara bilgi verdi

Soru cevap bölümüyle devam eden seminer, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

• Yayımlama Tarihi: 03 Aralık, 2019