Üniversitemizde İlk Bal Hasadı Yapıldı

Iğdır Üniversitesinin, DAP desteğiyle yürüttüğü bal verimini artırma projesinde ilk hasat gerçekleştirildi.

Iğdır yöresindeki bal verimini artırmayı hedefleyen ve Türkiye genelindeki bal üretimini değiştireceği düşünülen projede kovanlar temin edildi ve ilk bal hasadı yapıldı. Bal hasadına, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın yanı sıra projeyi gerçekleştiren Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Bal, projenin sorumlu yürütücülüğünü yapan Doç. Dr. Hakkı Akdeniz ve öğretim üyeleri katıldı.

Üniversitemizin ilk bal hasadına katılanlar, hasat edilen ürünü çok beğendiklerini belirttiler. Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü Bal Ormanında polen toplayan arılardan elde edilen 1.5 ton civarındaki ilk ürüne ait analiz sonuçları da; ürünün saf, katkısız ve yüksek kalitede olduğunu doğruladı.

Bal verimi yüksek arı ırkı üretilecek

Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ve Zootekni Bölümünün ortaklaşa yürüttüğü projede, Kafkas ve Belfast arı ırkları melezlenerek bal verimi yüksek bir arı ırkı üretilmesi hedefleniyor. Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Kraliçe Arı firması tarafından geliştirilecek yeni arı ırkı, firma tarafından korunaklı bölgelerde üretilecek.

• Yayımlama Tarihi: 12 Ağustos, 2020