Üniversitemizde “İstiklal Marşı’nın Kabul Edilişinin 98. Yıl Dönümü” Konulu Konferans Düzenlendi

Iğdır Üniversitesi tarafından, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü dolayısıyla, ‘Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’ konulu konferans düzenlendi. Konferansa; akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik kapsamında konuşmacı olarak söz alan Öğr. Gör. Sözer Akyıldırım, ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunu tarihi belgeler ışığında izleyicilere aktardı. İstiklal Marşı’nı yazan Mehmet Akif’in tutumları ve eylemleri büyük bir uyum olduğunu ve aykırı davranışları kabul etmeyen bir kişiliğe sahip olduğunu vurgulayan Öğr. Gör. Akyıldırım, “Mehmet Akif, Asım'ın Nesli'ni ideal nesil olarak niteler. Asım, Mehmet Akif'in ideal bir gençlik simgesidir. Vatanın dört bir tarafının işgal edildiği bir dönemde Akif, geleceğe Asım’la bakmakta, onunla teselli bulmakta, Asım’ın iradesi ile ülkenin kurtulacağına inanmaktadır. Çünkü ülkenin geleceği iyi yetişmiş kuşaklarla mümkündür.

Mehmet Akif Ersoy, Türk Milleti'nin bir ferdi olmaktan her zaman gurur duymuş, şan ve şerefle dolu Türk tarihine hayran olmuştur. Bunu da eserlerinde yansıtmıştır. Amacı, yurdunu, milletini seven ve yeri geldiğinde uğrunda ölebilen karakterde insanlar yetişmesini sağlamaktır. Bunu şu dizelerle dile getirmektedir: 'Sahipsiz olan memleketin batması haktır sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.' İşte Mehmet Akif Ersoy böyle bir vatan sevdalısıdır" şeklinde konuştu.

Konferans, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

• Yayımlama Tarihi: 12 Mart,2019