Üniversitemizde Kariyer Günleri Söyleşi Programı Gerçekleştirildi

Iğdır Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından ortaklaşa düzenlenen, Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Raşit İlhan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Kariyer Günleri” söyleşi programı düzenlendi.

Söyleşi programına Opr. Dr. Raşit İlhan’ın yanı sıra, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Hakan Güngörmez, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kariyer günleri söyleşi programının açılış konuşmasında,  Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Hakan Güngörmez; Üniversitemiz bünyesinde 15 uygulama ve araştırma merkezinin olduğunu, bunlar içerisinde Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezinin Üniversitemizin mezun öğrencilerinin istihdam edilebilirliği için çaba harcadığını, bu söyleşi ile de Sağlık MYO öğrencilerinin sağlık sektöründe kariyer vizyonlarına katkı sunmanın amaçlandığını, ifade etti.

Raşit İlhan ise konuşmasının girişinde doktorluk mesleğinin meşakkatli ve zor yönlerini anlattı. Devamında ise üniversite okuyan gençlerimizin üniversite hayatı bittikten sonra da iş hayatlarında kendilerini zorlu bir hayatın beklediğini vurguladı. Yine konuşmasında Iğdır Devlet Hastanesiyle ilgili bilgi veren İlhan, hastanenin 250 yataklı olduğunu ve her türlü ameliyatın yapıldığını, hastanede günde 3500 hastaya bakıldığını, acil servis bakılma Türkiye ortalamasında ilk 10’a girdiğini, söyledi. Sözlerinin son bölümünde ise gençlere tavsiyede bulunan İlhan, “Hangi işi yaparsanız yapın önce insanları sevin; eğer önce insanları severseniz tüm meslekleri seversiniz.” dedi.

Program teşekkür belgesi takdimiyle son buldu.

• Yayımlama Tarihi: 06 Aralık,2018