Üniversitemizde “Serhat Teknopark” Semineri Düzenlendi

Iğdır Üniversitesi Mediko-Sosyal Binası’nda yer alan 8 Eylül Şehitleri Konferans Salonu’nda  “Serhat Teknopark” konulu seminer düzenlendi. Seminere Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden Doç. Dr. Metin Duyar konuşmacı olarak katıldı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği seminere Rektör Yrd. Prof. Dr. İbrahim Demirtaş’ın yanı sıra üniversitemiz akademik personelleri ve öğrencilerimiz katılım sağladı.

Doç. Dr. Metin Duyar, seminer kapsamında teknoparkların genel özellikleri ve tarihsel gelişimleri hakkında bilgiler verdi. Günümüzde popüler olarak çalışmalarına devam eden teknoparkların ülkeler ve insanlar için önemini vurgulayan Doç. Dr. Metin Duyar “Serhat Teknopark”ın da projelerini geliştiren şirket ve araştırmacılar için bir başlangıç olabileceğini ifade etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ise; temel amacı bünyesindeki bilgi tabanlı şirketlerin, yenilikçilik (inovasyon) ve rekabetçilik kültürünü destekleyerek toplumun zenginliğini artırmak olan teknoparkların; üniversiteler, AR-GE kuruluşları, firmalar ve pazar arasında bilgi ve teknoloji akışını yönetip teşvik etmekte olan işlevlerine değindi. Teknoparkların kuruldukları şehir ve bölgelerdeki ekonomik gücü artırdığına yönelik açıklamalarında bulunan Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Serhat Teknopark konusunda yatırım ve çalışmaların devam ettiğini ve katkı sağlayacak paydaşlara kapılarının her zaman açık olduğunu belirtti.

• Yayımlama Tarihi: 13 Ekim, 2021