Üniversitemizde “Springer Nature Yazar Çalıştayı” Düzenlendi

Üniversitemiz, akademik yayın hazırlama süreçleriyle ilgili düzenlediği toplantılara bir yenisini daha ekledi. Iğdır Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve Springer Nature Yayınevi iş birliğiyle düzenlenen “Springer Nature Yazar Çalıştayı”, Ziraat Fakültesi Amfi-3’de gerçekleştirildi.

Çalıştaya, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Gündoğdu, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı İbrahim Kabalak’ın yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını Springer Nature Lisanslama Müdürü Selin Şencanlı gerçekleştirdi. Şencanlı, yaptığı sunumda, uluslararası dergilerde başarılı makale yayınlamanın ve alanlarındaki etkilerini en üst düzeye çıkarabilmenin yollarını anlattı. Şencanlı ayrıca akademik yayıncılık, etkili yazım stratejileri ve etik kurallar hakkında da bilgilendirme yaptı. Çalıştayda, bilimsel araştırmaların yayınlanması ile ilgili tüm süreçler de ele alındı.

• Yayımlama Tarihi: 09 Ekim,2019