Üniversitemizde ‘Uluslararası Eyyubiler Sempozyumu’ Düzenlenecek

Iğdır Üniversitesi 20-21 Nisan tarihlerinde ‘Uluslararası Eyyubiler Sempozyumuna’ ev sahipliği yapacak. Karaağaç Kampüsünde gerçekleşecek olan sempozyuma toplam 159 bildiri kabul edildi. Sempozyum kapsamında ayrıca Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeden 39 kişi bildiri sunmak için şehrimize gelecek.

Kısa bir süre önce 6. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi’ne ev sahipliği yapan Üniversitemiz, bu kez 20-21 Nisan tarihlerinde ‘Uluslararası Eyyubiler Sempozyumunu’ düzenleyecek. Daha önce yapılan kongrelerden farklı olarak herkesin sadece bir bildiri ile katılım göstereceği sempozyuma; hem yurt dışından hem de ülke içinden çok sayıda başvuru yer alıyor.

Oflaz; “Yurt Dışından 39 Bildiri Kabul Edildi”

Onursal Başkanlığını Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın yapacağı ‘Uluslararası Eyyubiler Sempozyumu’ hakkında bilgilendirmede bulunan Sempozyum Düzenleme Heyeti Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Abdulhalim Oflaz şu açıklamalarda bulundu: “Üniversitemizde gerçekleştirilecek sempozyuma yurt dışından ve ülke içinden çok sayıda başvuru var. Akademik ve ilim dünyasında bu sempozyum büyük bir ilgi ile karşılandı. Gönderilen bildiriler komitemizin kurulları tarafından zamanında ve istenilen şartlara uygun bir şekilde gönderilip gönderilmemesi, özet başlıklarının belirtilen sempozyum konu başlıkları ile uyumlu olup olmaması, bildiri başlığı ile özetinin birbirini tamamlar nitelikte olması önemli kriterlerimizden bazıları oldu. Bunun yanında sempozyuma her katılımcının yalnızca bir tebliğ sunabilmesi, birbiri ile aynı ya da çok yakın konularda gönderilen tebliğ özetlerinden en doyurucu olanının tercih edilmesi ve sempozyum süresinin darlığı gibi şartlar dikkate alınarak düzenlendi. Bu kriterler çerçevesinde; Fas, Cezayir, Kuveyt, Irak, Suudi Arabistan, Libya, Suriye, Azerbaycan, Mısır, Ürdün, Filistin ve Pakistan gibi ülkelerden 39; yurt içinden de 120 olmak üzere toplam 159 bildiri kabul edildi.” şeklinde konuştu.

“Bu Sempozyum Bizim İçin Ahde Vefa Demek”

Sempozyumun isminden hareketle Selahattin Eyyubi’nin şehrimiz ve bölgemiz için neyi ifade ettiğine de değinen Dr. Öğr. Üyesi Oflaz, “Kudüs başta olmak üzere Ortadoğu coğrafyasının büyük bir kısmını Haçlılardan temizlemesi ve İslâm birliğini yeniden sağlaması gibi başarıları nedeniyle Müslümanların kalbinde Selâhaddin Eyyubi’nin önemli bir yeri var. Eyyubi’nin ailesinin Iğdır ilimize yaklaşık 45 km mesafe yakınlıkta bulunan ancak zamanında Şeddadilerin başkentliğini yapmış ve fakat bugün Ermenistan sınırları içerisinde yer alan Duvîn’den neş’et etmiş olmaları nedeniyle ahde vefa borcu olarak şehrimizde böyle bir sempozyum düzenlemek istedik. Bu etkinlik sayesinde yurt dışı ve yurt içinden birçok kişi Iğdır’a gelerek ilimizin ve Üniversitemizin tanıtımına büyük katkı sunacak” dedi.

• Yayımlama Tarihi: 17 Nisan,2019