Üniversitemizde Uluslararası Öğrenci Sayısı 2 Kat Arttı

Iğdır Üniversitesinde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında uluslararası öğrenci sayısı geçtiğimiz yıllara oranla yaklaşık 2 kat arttı.  Buna göre; Fas, Gana, Etiyopya, Çad, Burkina Faso, Zimbabve, Somali, Uganda, Bulgaristan, Azerbaycan, Kazakistan, Suriye, İran, Almanya, Ürdün, Fil Dişi Sahilleri, Filistin, Nahçıvan gibi farklı ülkelerden gelen 157 uluslararası öğrenci, yeni eğitim-öğretim yılında üniversitemizde öğrenim görecek.

Uluslararası üniversite olma yolunda önemli başarı

Üniversitemizdeki yabancı uyruklu öğrencilerin nitelikli eğitim/öğretim almaları ve donanım kazanmaları amacıyla başlatılan çalışmalar ise deyim yerindeyse meyvelerini vermeye başladı. İlk olarak 2013 yılında 5 yabancı uyruklu öğrenciyle eğitime başlanırken; üniversitemizde ‘Uluslararası Öğrenci Ofisi’nin kurulmasıyla birlikte bu rakam, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde 117 yeni kayıt ile 157’ye ulaştı. Öte yandan, vize işlemlerini tamamlayamadığı için üniversitemize henüz katılamayan 75 öğrenci için de gerekli işlemlerin yapıldığı bildirildi. Bu kapsamda 19 farklı ülkeden gelen öğrenciyle birlikte üniversitemiz de uluslararası bir üniversite olma yolunda büyük bir başarı elde etmiş oldu.

“Öğrencilerimize her türlü konuda destek olmaya çalışıyoruz”

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte yabancı uyruklu öğrenci sayısında önemli oranda artış olduğunu belirterek; “Iğdır Üniversitesi olarak eğitim-öğretim kalitesi, donanım, alt yapı, kampüs hayatı gibi konularda öğrencilerimizin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebilecek hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. Bununla birlikte, üniversitemiz bünyesinde faaliyetlerine devam eden TÖMER (Türkçe ve Yabancı Diller Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi) uluslararası öğrencilerimize dil eğitimi veriyor. Üniversite olarak uluslararası öğrencilerimize her türlü konuda destek olmaya ve fırsatlar yaratmaya çalışıyoruz” dedi.