Üniversitemizde Yapılacak Atölyeler İçin Temel Atma Töreni Yapıldı

Iğdır Üniversitesi Kampüs Caminin üst bölgesinde yapılacak olan atölyeler için temel atma töreni düzenlendi. Üniversitemiz Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde gerçekleşen törene; Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

“Ana atölye binası ile birlikte 5 atölye kuruyoruz”

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Rektör Alma, yapılacak atölyelerle ilgili bilgi verirken, Üniversitemiz fakülte ve yüksekokullarının kullanımına sunulacak ana atölye binası ile birlikte 4 adet atölye binasının bulunduğunu kaydetti. Rektör Alma “Yapılacak ana atölye binası 630 m2 alana sahip olup, burada araç bakım atölyesi, tuz atölyesi ile kapalı garaj, depo ve ofisler bulunuyor. Diğer atölye binalarımız ise itfaiye, marangoz, demir ve iki küçük atölye binalarından oluşuyor. 386 m2 alana sahip itfaiye binasında 2 adet atölye ve ofisler bulunuyor. Marangoz ve demir atölyeleri ise 812 m2 alanda yapılacak. Diğer iki küçük atölye ise her biri 217 m2 alanda inşa edilecek. Üniversite olarak öğrencilerimizin iyi bir eğitim almaları için gece gündüz demeden yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yine öğrencilerimiz için oluşturduğumuz Simülasyon merkezi son teknoloji ürünlerle donatıldı. Fizyoterapi cihazları ile oluşturduğumuz Fizyoterapi odasında öğrencilerimiz fizik tedavi konusunda aldıkları eğitimi uygulamalı olarak pekiştirebilecekler. Üniversitemizin peyzaj alanı hemen hemen tamamlandı. Özellikle kampüs içinde öğrencilerimizin daha rahat dolaşabilmeleri için her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

“Öğrencilerimiz teorik olarak aldıkları eğitimi pratiğe dökebilecek”

Temeli atılan atölyelerde öğrencilerin derslerde teorik olarak aldıkları eğitimi pratiğe dökme fırsatı bulabileceklerini kaydeden Rektör Alma, Iğdır Üniversitesinin her alanda büyük bir hızla geliştidiğini ifade etti.

Rektör Alma’nın konuşmasının ardından atölyeler için düzenlenen temel atma töreni, duaların okunması ve kurban kesilmesi ile devam etti.  Tören, Rektör Alma ve katılımcıların temel alanına harç dökmesinin ardından verilen mini kokteyle sona erdi.

• Yayımlama Tarihi: 14 Aralık,2018