Üniversitemizdeki Sondaj Çalışmasında Suya Ulaşıldı

Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü’nde devam eden sondaj çalışmasında suya ulaşıldı.

Üniversitemizin su ihtiyacını karşılamak için DSİ 8. Erzurum Bölge Müdürlüğü 7.Sondaj Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü’nde kuyu açma çalışmaları bir süredir devam ediyordu. Yapılan sondaj çalışması neticesinde en sonunda suya ulaşıldı.

“Kendine yeten bir üniversite olma yolunda attığımız adımlara bir yenisi eklendi”

Sondaj çalışmasında suya ulaşılmasını değerlendiren Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma; “Kendine yeten bir üniversite olma yolunda attığımız adımlara bugün bir yenisi daha eklendi. Kampüsümüzde kurduğumuz Güneş Enerji Santrali ile nasıl Üniversitemizin elektrik enerjisi ihtiyacını karşılıyorsak, başarıya ulaşan sondaj çalışması neticesinde de su ihtiyacımızı karşılayacağız. Bu vesileyle, sondaj çalışmasını gerçekleştiren DSİ 8. Erzurum Bölge Müdürlüğüne, DSİ 24. Kars Bölge Müdürlüğüne, DSİ Iğdır Şube Müdürlüğüne ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

ALUM kampüs suyunu standartlara uygun buldu

Iğdır Üniversitesi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALUM) tarafından Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü içme suyunda yapılan analizlerde ise kampüs suyunun, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) standartlarına uygun olduğu ortaya çıktı. ALUM’un yaptığı analizde kampüs suyundaki tüm değerlerin, TSE ve WHO’nun belirlediği maksimum değerlerin altında olduğu belirlendi.

• Yayımlama Tarihi: 10 Ocak, 2020