Üniversitemizin Abone Olduğu Veri Tabanları, Bilgiye Erişim Engelini Ortadan Kaldırıyor

Iğdır Üniversitesi, abone olduğu veri tabanlarıyla bilgiye erişim engelini ortadan kaldırıyor. Üniversitemiz personelleri ve öğrencilerinin bilgiye erişmesi amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından abone olunan tüm e-kaynaklara 7/24 kampüs dışı erişim imkânının sunulacağı bildirildi.

Personellerimiz ve öğrencilerimiz, kampüs dışı erişim ile ilgili dokümana aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirler.

Hiperkitap ile 22.000 Türkçe e-Kitap Artık Cebinizde

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından abone olunan Hiperkitap, Türkçe kaynak içerikli disiplinlerarası bir veritabanı olarak bilgisayar, biyografi, dil ve edebiyat, din, eğitimi, ekonomi ve finans, el sanatları, felsefe, hukuk, iş dünyası, matematik, mimarlık ve sanat, mühendislik ve teknoloji, seyahat, sosyal bilimler, spor, tarih, yemek gibi konularda yaklaşık 22.000 tam metin e-kitap içeriyor.

Bu kaynaklara Üniversitemizin IP si ile internete bağlanılarak erişilebileceği gibi hiperkitap veri tabanın oluşturduğu uygulamayı da android ve IOS işletim sistemi üzerinden yüklemek mümkün olacak. Mobil cihazlara yüklenen uygulamaya, Üniversitemiz tarafından verilecek kartvizit şifresi ile giriş yapıldıktan sonra internetten bağımsız olarak her yerden bu kaynaklara erişebilme olanağı sağlanacak.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, e-kaynaklara uzaktan erişim konusunda sıkıntı yaşanması durumunda, görevli kütüphaneci Ercan Ergin ile iletişim kurulabileceği bildirildi.

• Yayımlama Tarihi: 14 Ocak,2019