Üniversitemizin de Ortağı Olduğu 5’inci Uluslararası Akdeniz Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu Kapadokya’da Gerçekleşecek

Üniversitemizin de ortak olduğu 5’inci Uluslararası Akdeniz Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu, 24-28 Nisan 2019 tarihleri arasında Kapadokya’da gerçekleşecek. Sempozyumun Onur Kurulu arasında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da bulunuyor.

Iğdır Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi’nin ortakları arasında bulunduğu 5'inci Uluslararası Akdeniz Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu, Uluslararası Farmasötik ve Biyomedikal Bilimler Sempozyumu ile ortak olarak 24-28 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenecek.

Sempozyuma yaklaşık 40 ülkeden bilim insanları katılacak

Kapadokya'da Dilek Kaya & Burcu Kaya Hotel'de düzenlenecek olan "V. Uluslararası Akdeniz Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu - MESMAP-5" ile "5'inci Uluslararası Farmasötik ve Biyomedikal Bilimler Sempozyumu - ISPBS-5"na dünyanın 40'tan fazla ülkesinden Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ile Farmasötik ve Biyomedikal Bilimler konusunda çalışan bilim insanları ve uzmanları bir araya getirecek.

Sempozyuma ülkemizin seçkin üniversitelerinden eczacılık, tıp, ziraat, orman, çevre, gıda ve diğer mühendislik, su ürünleri, biyoloji, kimya, veterinerlik, beslenme ve diyetetik alanlarında birçok uzman da katkı sağlıyor. Türk Havayollarının resmi ulaşım sponsoru olduğu, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok resmi-özel kurum ve kuruluşun desteklediği organizasyona, birçok ülkeden saygın bilim insanları ve konu ile ilgilenen uzmanların katılması bekleniyor.

Uluslararası bilimsel otoriteler tarafından kabul gören, alanında dünyaca tanınan bilim insanlarının davetli konuşmacı olarak katılacağı ve akademik teşvik kapsamında değerlendirilen bu uluslararası bilim şenliğinde sunulacak bildirilerden seçilen bilimsel çalışmaların bir kısmının dünyaca tanınmış dergilerde basılacağı bildirildi.

Sempozyuma katılımlar için son tarih 22 Mart 2019 olarak belirtildi. Sempozyum ile ilgili bilgilere http://www.mesmap.com/  internet sayfasından ulaşılabilir.

• Yayımlama Tarihi: 26 Aralık,2018