Üniversitemizin İnternet Hızı 50 Kat Arttı

Üniversitemizde devam eden alt yapı çalışmaları kapsamında, Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde bulunan tüm binalarımıza fiber optik kablo çekilmesi işlemi tamamlandı. Alt yapı çalışmalarından önce binalarda ölçülebilen internet hızının yaklaşık 4 Mbps olduğunu ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, fiber optik alt yapı çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte Şehit Bülent Yurtseven Kampüsündeki internet hızının 200 mbps’ye kadar çıktığını söyledi.

Rektör Alma, “Her alanda gelişmeyi önemsiyoruz.”

Üniversitemizde daha önce alt yapı yetersizliği sebebiyle binaların internet erişiminin kablosuz bağlantı (point to point) ile sağlandığını ifade eden Rektör Alma, fiber optik altyapısı sonrası sağlıklı ve hızlı bir internet kullanımının mümkün hale geldiğini kaydetti. Eski haliyle binalara erişimin yaklaşık 500 Mbps olduğunu, fiber optik altyapı çalışmaları sonrası binalara 10 Gbps bağlantı sağlandığını belirten Rektör Alma, “2019 yılında da internet altyapısını iyileştirme çalışmalarımız devam edecek. İnternet erişimi ve network alt yapımız çok daha ileri seviyelere taşınacaktır. Ayrıca bu çalışma kapsamında, kampüs içerisinde akademik ve idari personellerimiz ile birlikte tüm öğrencilerimizin de internete çok daha kolay ve hızlı bir şekilde erişimi mümkün olacaktır. Üniversitemizin her alanda çok daha ileri seviyelere getirilebilmesi, teknolojik alanda gelişmemiz ile mümkün olacaktır. Bu sebeple Üniversitemizde teknolojik olanakların arttırılması, personelimiz ve öğrencilerimizin çok daha rahat bir şekilde, daha az zahmetle çalışmalarını yürütebilmesi ve veriye ulaşımın kolaylaşması için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

• Yayımlama Tarihi: 03 Ocak,2019