Yırtıcı Puhu Kuşu, Rektörlük Konutuna Sığındı

Baykuşgiller familyasının en büyüğü olan yırtıcı puhu kuşu, soğuyan havaların etkisiyle Üniversitemiz Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde bulunan Rektörlük konutuna sığındı.

Ormanlık alanlar, dik yamaçlar, kayalıklar ve dağlarda yaşayan, aynı zamanda bir gece avcısı olan puhu kuşu yırtıcılarından biri hava sıcaklığının düşmesi ile birlikte vücut sıcaklığını kaybederek hipodermi yaşadı. Yaşadığı şok sonrası uçma kabiliyetini kaydeden puhu kuşu, sığınak olarak Iğdır Üniversitesi Rektörlük konutuna girdi.

Üniversitemiz çalışanlarının haber vermesi üzerine gelen ekipler, yaptıkları fiziki kontroller sonucu puhu yırtıcısının kanatlarında herhangi bir sorun olmadığını, uçma kapasitesinin yerinde olduğunu ve vücut sıcaklığının tekrar normale dönmesi ile uçabileceğini ifade etti.

Yetkililer tarafından tedavisi tamamlanan puhu kuşu, daha sonra Iğdır Üniversitesinin Ağrı Dağı’na bakan yamaçlarından doğaya bırakıldı.

• Yayımlama Tarihi: 30 Ocak,2019