Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Son Sınıf Öğrencileri Diyadin Jeotermal Seracılık İşletmelerine Teknik Gezi Düzenledi

Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü son sınıf öğrencileri Ağrı Diyadin’de bulunan jeotermal kaynak ile ısıtılan modern seraları yerinde görmek ve bu seralarda yetiştirilen ürünleri incelemek amacıyla teknik gezi gerçekleştirildi.

Ziraat Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Gürbüz’ün organizasyonunda gerçekleştirilen gezide öğrencilere; Diyadin İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hakan Varol ile Ziraat Mühendisi Gizem Kaya eşlik etti. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde kurulan işletmenin Müdürü Fatih Yılmaz sanayi bölgesi hakkında bilgi verdi. Diyadin Jeotermal Turizm Seracılık ve Ticaret A.Ş.’i tarafından ilk etapta 20 dekar ve daha sonra 40 dekara kadara çıkarılan alanın jeotermal enerjiyle ısıtıldığını ifade eden işletmenin müdürü Yılmaz bir takım alt yapı işlerinin tamamlanmasının ardında üretim alanlarının ciddi anlamda büyütüleceğinin bilgisini verdi.

Teknik gezinin devamında ise topraksız ortamda üretimi yapılan domates seraları gezildi. Üretim aşamalarını anlatan işletmeden sorumlu Ziraat Mühendisi Aynur Kaçmaz öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Bitki hastalıkları, zararları ile bitki beslemesinden kaynaklanan problemler hakkında detaylı bilgiler aktaran Kaçmaz amaçlarının insan sağlığına zarar veren kimyasallar olmadan doğal yöntemlerle ürün yetiştirmek olduğunu belirtti.

• Yayımlama Tarihi: 12 Mart,2019