Dr. Öğr. Üyesi Yıldırım Boşanma Sebeplerini Anlattı

Iğdır Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sait Yıldırım, Türkiye’de boşanma sebepleri üzerine yaptığı incelemesi hakkında İhlas Haber Ajansı’na (İHA) röportaj verdi.

Iğdır Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sait Yıldırım, Türkiye'deki boşanma sebepleri üzerine yaptığı çalışmada Türkiye'nin farklı illerinde yaşayan ve eşinden boşanan 50 kadın ile mülakat yaptı. Boşanmış kadınlarla mülakatlar yapan Dr. Öğr. Üyesi Yıldırım, boşanma sebeplerini belirlemek için kadınların yaşam biçimleri, aile yapıları, evlenme şekilleri hakkında sorular sordu. Çalışma kapsamında ayrıca, kişiler arası uyumun boşanma üzerine etkisini irdelemek için kadınlar ile eşlerinin kişilik yapılarını ve burçlarını karşılaştıran Dr. Öğr. Üyesi Sait Yıldırım, İHA’ya verdiği röportajda şu bulguları paylaştı; her 5 evlilikten biri boşanmayla sonuçlanıyor, boşanmalarda en dikkat çekici husus aile müdahaleleri, kaçarak evlenenlerde boşanma oranları çok yüksek, son dönem boşanmalarında sosyal medya etkili, boşanmaların yarıdan fazlasında uyumsuz burçlar etkili oluyor.

Dr. Öğr. Üyesi Sait Yıldırım’ın röportajının tamamına alttaki linkten ulaşabilirsiniz;

IU News Center

• Publishing Date: 21 January, 2020