Iğdır Üniversitesi Kendi Üretimi Dezenfektanlarla Covid-19'a Karşı Dezenfeksiyon Çalışmasına Başladı

Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde, küresel bir salgına neden olan Covid-19’a (Yeni Koronavirüs) karşı dezenfeksiyon çalışmaları başladı. Dezenfeksiyon çalışmaları, Iğdır Üniversitesinin kendi üretimi olan dezenfektanlarla yapılıyor.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın talimatı uyarınca, Iğdır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Öğr. Gör. Musa Karadağ’ın ürettiği dezenfektan ilaçlarla Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde Covid-19’a karşı dezenfeksiyon çalışmaları başladı. Öğr. Gör. Musa Karadağ'ın gözetiminde Iğdır Meslek Yüksekokulu binasında başlayan dezenfeksiyon çalışmaları, Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünün geneline yayılacak ve Karaağaç Kampüsünde de devam edecek.

IU News Center

• Publishing Date: 17 March, 2020