Rektör Alma, Aşura Çadırını Ziyaret Etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Üniversitemiz Genel Sekreteri Nedim Duman ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Metin Kumlay ile birlikte İslam tarihinde önemli bir hadise olan Hz. Hüseyin'in yakınları ile birlikte Kerbela’da şehit edilmesinin yıldönümü nedeniyle, Iğdır Belediye Meydanı’nda kurulan Aşura Çadırını ziyaret etti.

Rektör Alma ve heyetinin taziye çadırı ziyaretine, Gün-Işığı Derneği Başkanı Av. Serdar Arat eşlik ederek Kerbela olayı ile ilgili bilgi verdi. Rektör Alma yaptığı ziyarette şu açıklamalarda bulundu. “Kerbela'da olan bu acı olay, tüm İslam âleminin ortak travmasıdır. Tüm Müslümanlar bu olayı yapanları, dün olduğu gibi günümüzde de lanetlemektedir. Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin'e yapılan zulüm, tüm insanlığı üzmekte ve yasa boğmaktadır. Burada kurulan Aşura çadırıyla, o günlerde yaşanan zulüm ve acılar hafızalarımızda sembolik materyaller ve anlatılanlarla bir nebzede olsa canlanıyor. Kerbela’da yaşananlardan her Müslümanın ders çıkarması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Kerbela'da yaşananları sembolik olarak canlandıran ve döneme ait sembolik materyallerle zenginleştirilen Kerbela sahnesi, Kerbela'da yaşananları anlatan kitap, CD, resim ve film gibi materyallerin de sergilendiği Aşura çadırı vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde ziyaret ediliyor.

IU News Center

• Publishing Date: 09 September,2019