Arzu ODUNKIRAN

Arzu ODUNKIRAN

Öğr. Gör.

Telefon:

E-mail:arzu.odunkiran@igdir.edu.tr

Akademik Birim
:
Iğdır Meslek Yüksekokulu
Bölüm
:
Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
Anabilim Dalı/Program
:
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı
İdari Görevler
:
Lisans
:
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Yüksek Lisans
:
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Doktora
:
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Diller
:
İNGİLİZCE
İlgi Alanları
:
Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:
Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:
Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında (proceedings) basılan bildiriler:

  1. Şengül, M., Doğan, H., Yıldız, H., Odunkıran, A., Ertugay, M.F. 2015. Antıoxıdant Actıvıty Phenolıc Profıle Some Chemıcal And              Physıcal Propertıes Of DateFruıt (Phoenix dactylifera) Pekmez (Poster)

  2. Odunkıran, A., Keleş, F., Şengül, M. 2016. Chemıcal And Physıcal Proertıes Of Sorbus Fruıt (Sorbus aucuparia L.) Grown in                  Yusufeli Town (Poster)

  3. Şengül, M.,  Zor, M., Odunkıran, A. 2018. Some Qualıty Characterıstıcs Of Almond Paste Produced In Edirne (Poster)

Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında (proceedings) basılan bildiriler:

  1. Şengül, M., Topdaş, E.F., Odunkıran, A., Doğan, H.2015. Kurutulmuş Trabzon hurmasının  bazı kimyasal özellikleri ile fenolik              madde ve antioksidan kapasitesinin belirlenmesi. 9. Gıda Mühendisliği Kongresi 12-14 Kasım 2015. İzmir, Türkiye

  2. Şengül, M., Topdaş, E.F., Ünver, H., Odunkıran, A. 2016. Avokado Ve Çekirdeğinin Fonksiyonel Özellikleri. Gıda, Metabolizma ve          Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi 28 Kasım, İstanbul, Türkiye

  3.  Şengül, M., Topdaş, E.F., Zor, M., Odunkıran, A. 2016. Kokulu Üzüm (Vitis Labrusca)’Ün Biyoaktif Bileşenleri ve Sağlık Üzerine             Etkileri. Gıda, Metabolizma ve Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi 28 Kasım, İstanbul, Türkiye

Yazılan ulusal / uluslararası kitaplar:
Yazılan ulusal / uluslararası kitaplardaki bölümler:
Diğer Yayınlar:
Yönetilen Doktora Tezleri:
Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri:
Projeler:

 

1. Aşotu (Coriandrum  sativum L.) Yapraklarının Değişik Teknolojik İşlemlerle Muhafaza Edilmesi (3001 TÜBİTAK projesi)

2.Yusufeli Üvezinin (Sorbus  aucuparia L.) Kimyasal  ve  Fiziksel  Özellikleri (Bilimsel Araştırma Projesi)

Hakemlikler:
Verilen Dersler:
  • Gıda Teknolojisi
  • Görgü Kuralları
  • Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları
  • Mutfak Uygulamaları ve Teknikleri 
  • Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları
  • Pasta ve Tatlı Ürerim Teknikleri 
Ödüller:
Üyelikler:
Harici Tel.
:
Dahili Tel.
:
3043
Belgegeçer
:
E-posta
:
arzu.odunkiran@igdir.edu.tr
Web Site
:
Adres
: