Ayça Nur ŞAHİN

Ayça Nur ŞAHİN

Arş. Gör.

Telefon:04762230010

E-mail:aycanur.sahin@igdir.edu.tr

Akademik Birim
:
IĞDIR ZİRAAT FAKÜLTESİ
Bölüm
:
TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ
Anabilim Dalı/Program
:
TARIM İŞLETMECİLİĞİ ANABİLİM DALI
İdari Görevler
:
Lisans
:
EGE ÜNİVERSİTESİ, ZİRAAT FAKÜLTESİ/ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ PR./
Yüksek Lisans
:
EGE ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/TARIM İŞLETMECİLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Doktora
:
EGE ÜNİVERSİTESİ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/TARIM İŞLETMECİLİĞİ (DR)/
Diller
:
İngilizce
İlgi Alanları
:
Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:
1. Best Alternative Models to Increase Local Product Consumption A Case Study in Cukurova University, Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences, Cilt 31, Sayı 3, 2017
Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:
1. NUTRITION PREFERENCE OF THE STUDENTS IN EGE UNIVERSITY:AN APPLICATION OF AHP, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, Cilt 1, Sayı , 2013
Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında (proceedings) basılan bildiriler:
1. Forecasting Production Amount and Vine Number of Grape Using Time Series Analysis: Case of Iğdır Province, Turkey, II. International Iğdır Symposium, 09.01.2018
2. Forecasting Production Amount and Tree Number of Walnut Using Time Series Analysis for the Period of 2017-2023: Case of Iğdır Province, Turkey, II. International Iğdır Symposium, 09.10.2017
3. Best Alternative Models to Increase Local Product Consumption, International Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technologies, 15.05.2017
4. Forecasting Production and Tree Number of Cherry Using Time Series Analysis: Case of Iğdır Province, Turkey, II. International Iğdır Symposium, 09.10.2017
5. Forecasting Production and Tree Number of Sour Cherry via Time Series Analysis for the Period of 2017-2023: Case of Iğdır Province, Turkey, II. International Iğdır Symposium, 09.10.2017
6. Forecasting Production Amount and Cultivated Area of Tomato from the Period of 2017-2023 Using a Time Series Method: Case of Iğdır Province, Turkey, II. International Iğdır Symposium, 09.10.2017
7. Forecasting Production and Tree Number of Apricot Using Brown Exponential Smoothing Time Series Method: Case of Iğdır Province, II. International Iğdır Symposium, 09.10.2017
8. Forecasting Production Amount and Tree Number of Walnut Using Time Series Analysis for the Period of 2017-2023: Case of Iğdır Province, Turkey, II. International Iğdır Symposium (IGDIRSEMP 2017, Iğdır, Turkey), 09.10.2017
9. Forecasting Production and Tree Number of Cherry Using Time Series Analysis: Case of Iğdır Province, Turkey, II. International Iğdır Symposium (IGDIRSEMP 2017, Iğdır, Turkey), 09.10.2017
10. Forecasting Production and Tree Number of Sour Cherry via Time Series Analysis for the Period of 2017-2023: Case of Iğdır Province, Turkey, II. International Iğdır Symposium (IGDIRSEMP 2017, Iğdır, Turkey), 09.10.2017
11. Forecasting Production and Tree Number of Apricot Using Brown Exponential Smoothing Time Series Method: Case of Iğdır Province, II. International Iğdır Symposium (IGDIRSEMP 2017, Iğdır, Turkey), 09.10.2017
12. Forecasting Production Amount and Vine Number of Grape Using Time Series Analysis: Case of Iğdır Province, Turkey, II. International Iğdır Symposium (IGDIRSEMP 2017, Iğdır, Turkey), 09.10.2017
13. Forecasting Production Amount and Cultivated Area of Tomato from the Period of 2017-2023 Using a Time Series Method: Case of Iğdır Province, Turkey, II. International Iğdır Symposium (IGDIRSEMP 2017, Iğdır, Turkey), 09.10.2017
14. Analysis of Attributes Considering for Meat Preference of Consumers: A case of Izmir, Turkey, 25th International Scientific-Experts Congress on Agriculture and Food Industry, 25.09.2014
15. Determination of Food Purchasing Preferences of Consumers Using Robust Factor Analysis, ”Agrosym 2017”, 05.10.2017
16. Best Alternative Models to Increase Local Product Consumption, ICAFOF, 15.05.2017
17. Best Alternative Model to Increase Local Product Consumption, ICAFOF 2017, 15.05.2017
18. DETERMINATION OF FOOD PURCHASING PREFERENCES OF CONSUMERS USING ROBUST FACTOR ANALYSIS, VIII International Agricultural Symposium, 05.10.2017
Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında (proceedings) basılan bildiriler:
1. BESLENME VE SAĞLIK AÇISINDAN GELECEĞİN EN İYİ TASARIMI NASIL OLMALI?, XII. ULUSAL TARIM EKONOMİSİ KONGRESİ, 25.05.2016
2. YEREL ÜRÜN TÜKETİMİNİ ARTIRMAYA DÖNÜK EN İYİALTERNATİF MODELLERİN BELİRLENMESİ, XII. ULUSAL TARIM EKONOMİSİ KONGRESİ, 25.05.2016
3. İzmir İlinde Yerel Tarımsal Ürünlere İlişkin Tüketici Tercihlerinin Analizi: Bir Analitik Ağ Süreci Uygulaması, XI. ULUSAL TARIM EKONOMİSİ KONGRESİ, 03.09.2014
Yazılan ulusal / uluslararası kitaplar:

1. Çiftçi, K., Miran, B., Şahin, A.N., ''Nutrition Preference of the Students in Ege University: An Application Of AHP'', Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Dergisi, Özel Seri (2015)

2. VEZIROGLU P., ÇIFTÇI K., SAHIN A. N., MIRAN B., EMEKSIZ Ö. 2017. Best Alternative Models to Increase Local Product Consumption A Case Study in Cukurova University.  Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences, 31 (3):154-161(Uluslararası Dergi).

Yazılan ulusal / uluslararası kitaplardaki bölümler:
1.Sustainable Agriculture and Food Security,What Does the Young Generation Want to Eat and Do for Being Healthy from the Perspective of Today and the Future?, 2018
Diğer Yayınlar:
Yönetilen Doktora Tezleri:
Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri:
Projeler:
1. Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Araştırmacı, Iğdır İlinde İçme Suyu Tüketiminde Tüketici Tercihlerinin Belirlenmesi, 01.02.2019
2. ARAŞTIRMA PROJESİ, Araştırmacı, IĞDIR İLİ KENT MERKEZİNDE TÜKETİCİLERİN ”GIDA GÜVENİRLİĞİ” KAVRAMI VE ”GIDA GÜVENİRLİĞİ SİSTEMLERİ (HACCP, ISO 22000) HAKKINDAKİ BİLGİ SEVİYESİNİN BELİRLENMESİ, 28.09.2017
Hakemlikler:
Verilen Dersler:
Ödüller:
1. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ, Çalışma Ödülü, XI. ULUSAL TARIM EKONOMİSİ KONGRESİ TEZ YARIŞMASI İKİNCİLİK ÖDÜLÜ (3-5 EYLÜL 2014 SAMSUN)
Üyelikler:
Harici Tel.
:
04762230010
Dahili Tel.
:
4087
Belgegeçer
:
E-posta
:
aycanur.sahin@igdir.edu.tr
Web Site
:
http://www.igdir.edu.tr/%C3%BCye/aycanur-sahinigdir-edu-tr
Adres
:
Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Su Veren Kampüsü