Mehmet Selim ŞILBIR

Mehmet Selim ŞILBIR

Arş. Gör.

Telefon:05425927161

E-mail:mehmet.selim.silbir@igdir.edu.tr

Akademik Birim
:
Mühendislik Fakültesi
Bölüm
:
Gıda Mühendisliği Bölümü
Anabilim Dalı/Program
:
Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı
İdari Görevler
:
-
Lisans
:
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Yüksek Lisans
:
EGE ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Doktora
:
EGE ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Diller
:
İNGİLİZCE(C1 (İLERİ) SEVİYE)
İlgi Alanları
:
Fotoğrafçılık, Dağcılık, Dağ Bisikletçiliği, Kros Koşu, Yamaç Paraşütü, Sportif Kaya Tırmanışçısı
Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:

1- Şılbır, S., Dağbağlı, S., Yeğin, S., Baysal, T., Göksungur, Y. (2014). Levan production by Zymomonas mobilis in batch and continuous fermentation systems. Carbohydrate Polymers, 99, 454-461., (Doi:10.1016/j.carbpol.2013.08.031).

Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:
Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında (proceedings) basılan bildiriler:

(11 Adet)

1. Şılbır, S., Göksungur, Y. (2017) Effect of different pretreatment methods of BSG on red pigment production. New Trends in Food Safety and Quality NIFSA 2017, Kaunas, LITHUANIA, p21. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum).

2. Göksungur, Y., Şılbır, S. (2017). Sustainable Food Production. Fifth International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies INOPTEP 2017, Vrsac, SERBIA, p125. (Özet Bildiri/Poster).

3. Göksungur, Y., Şılbır, S. (2017). Role of biotechnology in the utilization of food waste. Fifth International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies INOPTEP 2017, Vrsac, SERBIA, p124. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)

4. Şılbır, S., Göksungur, Y. (2017). Natural Pigment Production by Using Food Industry By-products. Fifth International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies INOPTEP 2017, Vrsac, SERBIA, p290. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)

5. Şılbır, S., Göksungur, Y. (2017). Effects of Fibre Fortification on Textural Properties of Breads. Fifth International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies INOPTEP 2017, Vrsac, SERBIA, p291. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)

6. Şılbır, M.S. (2016). Effect of Different Nitrogen Sources on Levan Production. 2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, TÜRKİYE, p137. (Özet Bildiri/Poster)

7. Şılbır, M.S., Göksungur, Y. (2016). Nanocellulose Production and Its Food Applications. 2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, TÜRKİYE, p152. (Özet Bildiri/Poster)

8. Şılbır, M.S., Tekgül, Y. (2016). Rheological Properties of Levan Solution Produced by Zymomonas mobilis. 2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, TÜRKİYE, p162. (Özet Bildiri/Poster)

9. Sözer, N., Sibakov, Rosa, N., Melama, L., Şılbır, S., Micard, V., Heiniö, R.L. (2015). Use of faba beans as protein source for cereal applications. AACCI Centennial Meeting, Minneapolis, Minnesota, USA, pA78. (Özet Bildiri/Poster)

10. Baysal, T., Dağbağlı, S., Kandemir, Giray, N., Şılbır, S. (2012). Optimization of Levan Production from Zymomonas mobilis Effects of Plasticizers on Mechanical Properties of the Edible Levan Films. IFT 2012, Las Vegas, USA, p262. (Özet Bildiri/Poster)

11. Şılbır, M.S., Dağbağlı, S., Göksungur, Y. (2012). Optimization of Levan Production by Response Surface Methodology. 1st North and East European Congress on Food (NEEFOOD). St. Petersburg, RUSSIA, p51. (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)

Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında (proceedings) basılan bildiriler:

(5 Adet)

1. Şılbır, M.S., Göksungur, M.Y., Baysal T., Ertekin, F. (2017). Monascus Küflerinin Kolesterol ve Tansiyon Düşürücü Fonksiyonel İçecek Yapımında Kullanılması. V. uluslararası gıda arge proje pazarı, Swissotel Büyük Efes, İzmir s174. (Özet Bildiri/Poster)

2. Şılbır, S., Göksungur, Y., Öztürk B., Serdaroğlu, M. (2016). Monascus Renk Pigmentlerin Üretimi ve Et Ürünlerinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması. IV. uluslararası gıda arge proje pazarı, Swissotel Büyük Efes, İzmir s145. (Özet Bildiri/Poster)

3. Şılbır, M. S., Göksungur, M. Y. (2015). Monascus spp ile Kırmızı Renk Pigmenti Angkak Üretimi. 9. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ, Selçuk/İzmir. p173. (Özet Bildiri/Poster)

4. Şılbır, M.S., Bozkır, H., Rayman Ergün, A., Baysal, T., İçier, F., Göksungur, M.Y., (2015). Kuzukulağı Yapraklarının Mikrodalgada ve Güneşte Kurutulması. Pamukkale Gıda Sempozyumu III ‘Kurutulmuş ve Yarı-Kurutulmuş Gıdalar’. Pamukkale Üniversitesi. 13-15 Mayıs 2015, Denizli, s 169. (Özet Bildiri/Poster).

5. Dağbağlı, S., Giray, N., Şılbır, S., Göksungur, Y., Baysal, T. (2012). Levan Biyopolimeri Ve Uygulama Alanları. TÜRKİYE 11. GIDA KONGRESİ, Hatay/TÜRKİYE s 380. (Özet Bildiri/Poster)

Yazılan ulusal / uluslararası kitaplar:
Yazılan ulusal / uluslararası kitaplardaki bölümler:
Diğer Yayınlar:
Yönetilen Doktora Tezleri:
Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri:
Projeler:
Hakemlikler:

1-Food Research International (SCI- ISSN: 0963-9969) (5-YEAR IMPACT FACTOR: 3.856) (ELSEVIER)

2-Process Biochemistry (SCI- ISSN: 1359-5113) (5-YEAR IMPACT FACTOR: 2.964) (ELSEVIER)

Verilen Dersler:

Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde:

1. Et Teknolojisi Dersi Uygulaması, 2017-2018

2. Biyoteknoloji Dersi Uygulaması, 2011-2017

3. Computer Programming (MATLAB) Uygulaması, 2011-2017

4. Bilgisayar Destekli Teknik Çizim(AUTOCAD) Uygulaması, 2012-2017

5. Computer (Bilgisayar) Uygulaması, 2012-2018

6. Gıda Kimyası I ve II Uygulaması, 2011-2017

7. Genel Kimya Uygulaması, 2012-2017

8. Analitik Kimya Uygulaması, 2012-2015

9. Food Quality Assurance (Gıda Kalite Sağlama) Uygulaması, 2016-2017

10. Meyve ve Sebze işleme Teknolojisi Dersi Uygulaması, 2017-2018

11. Unit Operations (Temel İşlemler) Dersi Uygulaması, 2016-2018

Ödüller:

TÜBİTAK YAYIN TEŞVİK ÖDÜLÜ (2014)

Üyelikler:

1-IFT (Institute of Food Technologists) - https://www.ift.org/

2-GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI

Harici Tel.
:
+90-476-223 0010
Dahili Tel.
:
-
Belgegeçer
:
+90- 476-223 0017
E-posta
:
mehmet.selim.silbir@igdir.edu.tr
Web Site
:
http://www.igdir.edu.tr/üye/mehmet-selim
Adres
:
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ŞEHİT BÜLENT YURTSEVEN KAMPÜSÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ