Iğdır Üniversitesi Rektörlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, üniversitemiz bünyesinde “Çiftçi Eğitim Merkezi” kuruldu.

Geçtiğimiz haftalarda üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı ziyaret eden çiftçiler, tarımsal konularda Iğdır Üniversitesinden teknik destek istediklerini belirtmiş, bu istekleri Rektör Alma tarafından memnuniyetle karşılanmıştı. Ziyarette, Iğdır Üniversitesi olarak çiftçilerimizin yanında olacaklarını belirten Rektör Alma, uzman kişilerden oluşan bir ekiple çiftçilere destek vereceklerini ve üniversitemiz bünyesinde “Çiftçi Eğitim Merkezi” kurulması amacıyla çalışmalara başlayacaklarını dile getirmişti.

Müjde 3 Hafta Sonra Geldi

Çalışmalar kapsamında, bölge çiftçilerinin teknolojik ve bilimsel yenilikler ışığında eğitilmeleri ve iyi tarım uygulamaları konularında bilinçli birer üretici olmalarını amaçlayan “Çiftçi Eğitim Merkezi”nin kurulması ile ilgili sevindirici haber 3 hafta sonra geldi. Rektör Alma başkanlığında toplanan üniversitemiz senatosu, merkezin kurulması için görüş birliğine varırken, alınan karar sonrası üniversitemiz bünyesinde “Çiftçi Eğitim Merkezi” kuruldu.

Haberin devamı için; http://www.igdir.edu.tr/haber/universitemizde-ciftci-egitim-merkezi-kuruldu