Üniversitemizde Gül Hasadı Başladı
Iğdır Ovası’nın iklimsel katkıları ile yetiştirdiği tıbbi ve aromatik bitkilerden birçok ürün elden eden Üniversitemizde, gül hasadı başladı.
2021 yılında “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisaslaşan ve tıbbi - aromatik bitkiler üretimine hız veren Üniversitemizde, yeni sezonun ilk gül hasadı gerçekleştirildi.
Hasadın tamamlanmasının ardından Üniversitemiz bünyesinde başta gül suyu olmak üzere birçok katma değeri yüksek ürün üretilecek.
Üniversitemiz geçtiğimiz aylardaki çalışmalarının sonucunda Lavanta yağı, çörek otu yağı, lavanta hidrosolü ve gül suyunu piyasaya sunmuştu.
IÜ Haber Merkezi
- Yayımlama Tarihi: 25 Mayıs, 2023
- Görüntülenme Sayısı: 342