Üniversitemize “İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Kurumu” Yetkisi Verildi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Üniversitemize “İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Kurumu Yetki Belgesi” verildi.

Söz konusu yetkilendirme kapsamında A, B ve C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimleri, Üniversitemiz bünyesinde çevrimiçi verilecek.

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Bahri Gür, ilk başvuruların 2022 Aralık ayı itibarıyla alınacağını bildirdi.

Çalışma ortamında insan ve çevreyi tehdit eden olumsuz etkileri ortadan kaldırmayı ve hukuki yükümlülükleri de karşılayacak şekilde donatılmış uzmanlar yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Gür, ardından şunları kaydetti:

“Eğitim kurumumuzun diğer bir misyonu uzman adaylarına ve sektöre eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunmaktır. Çalışma hayatının en önemli sorunu olan iş kazalarını ortadan kaldırabilmek veya en aza indirebilmek için iş sağlığı ve güvenliği konusunda tüm tehlike sınıflarında araştırma yapan, fikir üreten ve paylaşan, ulusal ve uluslararası alanda tanınmış referans bir eğitim kurumu olmak kurumumuzun amaçları arasında olacaktır.”

Doç. Dr. Gür, yetki belgesi alma sürecindeki desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya teşekkür ederek sözlerine son verdi.

• Yayımlama Tarihi: 27 Eylül, 2022