“Biz Anadoluyuz” Projesiyle Iğdır’a Gelen Öğrenciler, Rektör Alma’yı Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Hatay’dan ilimize gelen öğrencilerle bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından iller arasındaki kardeşlik köprüsünün kurulması hedefiyle sürdürülen “Biz Anadoluyuz” projesi ile 40 öğrenci Hatay’dan Iğdır’a geldi.

Öğrenciler, Iğdır gezisi kapsamında Gençlik Hizmetleri Müdürü Recai Şahin ile birlikte Üniversitemizi de ziyaret etti. Öğrencilerin Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALUM) ile başlayan gezi programı; Hayvan Hastanesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Seyir Tepesi ziyaretleriyle devam etti.

Gezi programının ardından öğrenciler ile buluşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır ve Üniversite hakkında bilgiler vererek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

‘‘Kendinize Mutlaka Bir Hobi Edinmelisiniz’’

Öğrencilerle kendilerini ifade edebilecekleri, gelişimlerine katkı sağlayacak bir uğraşı edinmeleri önerisinde bulunan Rektör Alma, ardından şöyle konuştu:

“Uğraşılarınız, kişisel gelişiminize katkı sağlamanın yanı sıra size sosyal bir çevre oluşturur. En önemlisi hayatınızda karşılaşacağınız zararlardan sizi uzak tutar. Bu nedenle ailenizle kaynaşacağınız ailenizin içerisinde paylaşacağınız ortak iletişim imkânı sağlayacak dili geliştirecek bir hobi mutlaka bulmalısınız.’’

Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimi ve karşılıklı hediye takdiminin ardından son buldu.

• Yayımlama Tarihi: 16 Haziran, 2022