“Iğdır I. AR-GE ve İnovasyon Proje Pazarı’na” Son Başvuru 24 Mayıs

TÜBİTAK 1503 Proje Pazarları Destekleme Programı kapsamında başvurusunu yaptığımız ve 30 bin TL destek kazanılan “Iğdır I. AR-GE ve İnovasyon Proje Pazarı” etkinliğinin son başvuru tarihi 24 Mayıs 2019’dur. Katılımı ücretsiz olan proje etkinliği 11 Haziran’da yapılacak. Etkinliğe akademisyenler, küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler, Ar-Ge/İnovasyon çalışması olan proje sahipleri, yatırımcılar (projelere ortak olmayı düşünen ve finansman sağlamak isteyen müteşebbisler), girişimciler ve öğrenciler katılabilir.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın girişimleri ile üniversitemizde; Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı ile “AR-GE Proje Pazarı” düzenlenmesi amacıyla hazırlanan “Iğdır I. Ar-ge ve İnovasyon Proje Pazarı’’ isimli etkinlik için TÜBİTAK’a başvuru yapıldı. Bilişim Teknolojileri Grubu (BİLTEG) Yürütme Kurulunun 29/03/2019 tarihli toplantısında değerlendirilen başvurumuz 30 bin TL destek almayı hak kazandı. 11 Haziran 2019 tarihinde düzenlenecek olan proje etkinliğimize son başvuru 24 Mayıs’ta sona eriyor. Etkinliğe katılımın ücretsiz olduğu proje pazarına; kişi, kurum ve yatırımcılar olmak üzere birçok kişi katılabilir.

Rektör ALMA, “Proje Kapsamında Kişi ve Yatırımcıları Buluşturmuş Olacağız”

Konuyla ilgili açıklama yapan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “AR-GE Proje Pazarı” ve etkinliğe başvuru ve değerlendirme süreci hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Üniversitemizde ilk defa düzenlenecek bu etkinlikte nitelikli projeler ödüllendirilecek. Yatırımcıların da bu etkinliğe davet edilmesiyle bu kaliteli projelerin yatırım olanağı sağlaması için yatırımcıları bir araya getirmiş olacağız. Etkinlik kapsamında görsel sunum şeklinde projelerini sergilemek isteyen bütün katılımcılara, sergi alanında bir masa veya projesini sergileyebileceği bir alan oluşturulacak. Bu alanda projelerini sunan katılımcıların projeleri, proje değerlendirme ekibi (PDE) tarafından değerlendirilecek. Proje değerlendirmesi sonucunda puanlar verilecek ve puan sıralamasına göre ödüller verilecek.” Şeklinde konuştu.

Gerekli Form Ve Belgeler “http://projepazari.igdir.edu.tr/”  Adresinden Edinilebilir

Üniversitemizde gerçekleşecek AR-GE Proje Pazarı; ülkemizdeki proje fikirleri ile ilgili olacak şekilde fikir ve görüş alışverişini sağlamak, Ar-Ge projelerine ilişkin teknolojik ve finansal işbirlikleri oluşmasına ortam hazırlamak, üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda bölge insanımızı bilinçlendirmek, üniversite-sanayi işbirliğini arttırmak ve teknolojik gelişmelerin dinamiğini oluşturacak bilim insanlarını ilgili sektörlerde aktif hale getirme düşüncesi benimseniyor. Etkinlik son başvuru tarihi 24 Mayıs 2019 olup katılım koşulları ile ilgili ayrıntılı bilgi ve katılım için gerekli form ve belgeler projepazari.igdir.edu.tr adresinden edinilebilir.

• Yayımlama Tarihi: 29 Nisan,2019