Aras Havzası Uleması ve Tarihi Şahsiyetleri Kitabı Okurlar ile Buluştu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın öncülüğünde çıkan “Aras Havzası Uleması ve Tarihi Şahsiyetleri” isimli yeni kitap okurlar ile buluştu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve akademisyenlerimiz Dr. Öğr. Üyesi Abdulhalim Oflaz, Arş. Gör. Nihat Demirkol, Arş. Gör. Bahar Yayık, Arş. Gör. Mehmet Nuri Ayyıldız tarafından Aras Havzası’nda geçmişte yaşayan tarihi şahsiyetlerin tanıtılması amacı ile “Aras Havzası Uleması ve Tarihi Şahsiyetleri” kitabı yayımlandı. Aras Havzası’nda keşfedilmeyi bekleyen ilim insanları ile tarihî şahsiyetlerin kişiliklerini ve eserlerini anlatan kitaba, yurt içinden ve yurt dışından birçok değerli bilim insanı da katkıda bulundu.

Kitap ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Alma, Aras Havzası’nın Türkiye, İran ve Azerbaycan’ı kapsayan çok geniş bir bölge olduğunu ve çok önemli şahsiyetlerin yaşadığını belirtti. Rektör Alma ayrıca bu şahsiyetlerin eserlerinin bilim dünyasında önemli bir yer tutması ve üzerlerinde birçok tartışmalar yapılması gerektiğini vurgulayarak bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmalar ile bu konunun üzerine düşüleceğini ifade etti.

Rektör Alma kitabın hazırlanmasında ve yayımlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

• Yayımlama Tarihi: 07 Ocak, 2022