Azerbaycan Neft-Kimya Prosesleri Enstitüsü’nden Rektör Alma’ya İade-i Ziyaret

Uluslararası “20. Yüzyılın İlk Yarısında Türk-Ermeni İlişkileri” Sempozyumuna katılmak için Üniversitemizin davetlisi olarak Iğdır’a gelen Azerbaycan Neft-Kimya Prosesleri Enstitüsü'nden Prof. Dr. Vakif Abbasov, Hikmat İbrahimov, Gülbeniz Muhtarova ve Lale Efendiyeva Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı makamında ziyaret ettiler.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma bir süre önce, Neft-Kimya Prosesleri Enstitüsü’nün kuruluş yıldönümü törenine davetli konuşmacı olarak katılmış ve Üniversitemiz ile Neft-Kimya Prosesleri Enstitüsü arasında çift diploma anlaşması imzalamıştı.

Üniversitemiz ve Türk Tarih Kurumu’nun ortaklaşa düzenlediği uluslararası “20. Yüzyılın İlk Yarısında Türk-Ermeni İlişkileri” sempozyumuna katılmak için Iğdır’a gelen Azerbaycan Neft-Kimya Prosesleri Enstitüsü'nden önemli isimler, Rektör Alma’yı makamında ziyaret ederek iade-i ziyarette bulundular.

Ziyaret sırasında Rektör Alma, sempozyum için şehrimize gelen konuklara ziyaretleri için teşekkürlerini dile getirirken, “20. Yüzyılın İlk Yarısında Türk-Ermeni İlişkileri” sempozyumunun çok verimli geçtiğini ifade etti.

Prof. Dr. Vakif Abbasov ve beraberindeki heyet ise, Rektör Alma’nın kendilerine gösterdiği misafirperverlikten dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, sempozyum için Iğdır’a gelmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ve sempozyuma katkı sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Azerbaycan Neft-Kimya Prosesleri Enstitüsü’nün iade-i ziyareti, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın Prof. Dr. Vakif Abbasov’a kitap hediye etmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

• Yayımlama Tarihi: 18 Ekim, 2019