Çadlı Öğrenciler Birliği Derneği Başkanı Abdelchekour Oumar’dan Rektör Alma’ya Ziyaret

Türkiye ve Kıbrıs’ta faaliyette bulunan Çadlı Öğrenciler Birliği Derneği Başkanı Abdelchekour Oumar, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı ziyaret etti. Görüşme esnasında Iğdır Üniversitesindeki Çadlı öğrencilerin genel durumları hakkında konuşuldu.

“Yabancı öğrencilerin varlığı kamu diplomasisi açısından önemli”

Çadlı Öğrenciler Birliği Derneği Başkanı Abdelchekour Oumar’ı makamında ağırlayan Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya Lisanüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Ali Karavelioğlu eşlik etti. Rektör Alma ziyaret esnasında yaptığı konuşmada; Iğdır Üniversitesi’nin yabancı öğrencilerin sayısını ve çeşitliliğini artırmayı hedeflediğini belirterek Çadlı öğrenciler için de mevcut olan her türlü imkânı seferber edebileceklerini vurguladı. Rektör Alma ayrıca, yabancı öğrencilere sadece eğitim olanakları açısından değil; barınma, yaşam giderleri ve Iğdır’a uyum açısından da destek vermeye çalıştıklarını kaydetti. Yabancı öğrencilerin varlığının kamu diplomasisi açısından öneminin farkında olduklarını belirten Rektör Alma, konuya akademik ve insani boyutlarıyla birlikte bir bütün olarak baktıklarını ve yabancı öğrencilerin varlığından büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Türkiye ve Kıbrıs’ta faaliyette bulunan Çadlı Öğrenciler Birliği Derneği Başkanı Abdelchekour Oumar ise, Çadlı öğrencilerin Arapça ve Fransızcaya hâkim olmaları anlamında seçkin öğrenciler olduklarını söyleyerek, dernek olarak varlıklarını devam ettirmelerini Türkiye ve Çad arasında gönül köprüleri kurulmasına borçlu olduklarının mesajını verdi.

Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

• Yayımlama Tarihi: 24 Ekim, 2020