Çocuk Gelişimi Öğrencileri Minikler İçin Drama Etkinliği Düzenledi

Iğdır Üniversitesi Tuzluca Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Programı 2. Sınıf öğrencileri köy okulunda drama etkinliği düzenledi.

Danışman hocaları Öğr. Gör. Derya Atalay’ın rehberliğinde Tuzluca ilçesinde bulunan Tuzluca İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden öğrenciler, Okul Müdürü Ali Kemal Açlan ve Müdür Yardımcısı Ali Öztürk tarafından ağırlandı.

Materyal Geliştirme dersi kapsamında ana sınıfında eğitim gören miniklere yönelik drama etkinliği düzenleyen Çocuk Gelişimi öğrencileri, derslerde hazırladıkları oyun materyalleriyle çocuklara keyifli anlar yaşattı. Köy okulunda gerçekleştirilen etkinlikle ilgili bilgi veren Öğr. Gör. Derya Atalay; ders kapsamında hazırlanan materyallerle üniversite öğrencilerinin el becerilerini geliştirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Öte yandan uygulama yapılan köy okullarında ise miniklerin hayal güçlerini ve kurgu yeteneklerini destekleyecek nitelikte çalışmalar yaptıklarını kaydeden Öğr. Gör. Atalay, bölüm olarak bu tür faaliyetleri daha sık yapacaklarını belirtti.

Program; düzenlenen etkinlikten sonra hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

• Yayımlama Tarihi: 14 Ekim, 2019