Doç. Dr. Arzu Ünal’ın Yürütücüsü olduğu Proje TÜRKTOB Desteğine Layık Görüldü

Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arzu Ünal’ın koordinasyonunda hazırlanan proje, TÜRKTOB tarafından 30.300 TL bütçe ile desteğe layık görüldü.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Arzu Ünal ve proje ekibinden Dr. Öğr. Üyesi Kaan Hürkan ile Doç. Dr. Hüsnü Aktaş, TÜRKTOB tarafından projelerinin desteğe layık görülmesinin haklı gururunu yaşadıklarını ve büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

Doç. Dr. Arzu Ünal konuyla alakalı şu açıklamalarda bulundu."kabul edilen TÜRKTOB/2020/SSP/1no’lu Projeile TÜRKTOB “Tohumun İzinde” Sosyal Sorumluluk Projesi Yerel Çeşit / Materyal Toplama Projesi çağrısı kapsamında Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri coğrafyasında makarnalık buğday (Sorgül: Triticum durum L.) genetik materyalinin toplama çalışması yapılacak. Elde edilecek genetik materyallerinTürkiye Tohum Gen Bankası’na kazandırılarak, genetik kaynaklar veri tabanına veri sağlanacak. DNA  barkodlaması ile Sorgül buğdayının DNA dizi bölgesinin ortaya çıkarılacağınıve bu bilgilerin Türkiye Tohum Gen Bankası’na kayıt ettirileceğini, proje süresince uygulanan  metodoloji  ile  Biyoekonominin  itici  gücü  olan  Biyoteknoloji  bilim dünyasına veliteratüre katkılar sunulacak.  Ülkemizin yerli ve milli genetik kaynak havuzuna da fayda sağlanacağını, proje bütçesinin Ziraat Fakültesi bünyesinde kurulan Tarımsal Biyoteknoloji Laboratuvarının alt yapı çalışmaları ve cihaz alımları için kullanılacak."

Haberin bağlantısına aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

• Yayımlama Tarihi: 26 Ekim, 2020