Doç. Dr. Melekşen Akın Avrupa Birliği COST Projesi Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı

Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Melekşen Akın Ca19116 COST projesinin yönetim kurulu toplantısına katıldı.

‘Bitkilerde Eser Metal Metabolizması’ konulu Ca19116 COST projesinin ilk Yönetim Kurulu Toplantısı Covid-19 Salgını nedeniyle online olarak gerçekleşti. Projenin Yönetim Kurulu toplantısına 30 farklı ülkeden temsilci katıldı. Toplantıda Türkiye temsilcisi olarak Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Melekşen Akın yer aldı. Bu ilk Yönetim Kurulu Toplantısıyla birlikte resmi olarak proje başlatılmış olup proje koordinatörleri belirlendi ve bundan sonraki 4 yıl boyunca projenin izleyeceği yol haritası konusunda kararlar alındı. Proje farklı dallardaki bilim insanlarını bir araya getirerek bitki fizyolojisi ve üretiminde eser metal eksikliği veya fazlalığı ile ilgili konulara çözüm üretmeyi hedeflemektedir. Projenin başarılı bir şekilde tamamlanması ile birlikte, elde edilen bilgiler özel kuruluşların da katkısıyla çiftçi ve tüketiciler ile paylaşılacak.

• Yayımlama Tarihi: 16 Ekim, 2020