Doç. Dr. Özkan'ın Projesi, TÜBİTAK Tarafından Desteğe Layık Görüldü

Doç. Dr. Alkan Özkan’ın projesi, TUBİTAK “2221 Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatıcal) Bilim İnsanı Destekleme Programı” kapsamında desteklenmeye layık görüldü.

Yürütücülüğünü Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Topoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Alkan Özkan’ın yaptığı “Bulanık ve Esnek Küme Teorilerinde İndirgenmiş Dönüşümler Üzerinde Özel Operatörlerin Özellikleri ve Uygulamaları” isimli proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

Proje kapsamında Doç. Dr. Alkan ile ortak çalışmalar yapmak üzere Hindistan’ın Punjab Merkez Üniversitesinden Matematik ve İstatistik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sandeep Kaur Üniversitemize geldi.

Dr. Kaur bir aylık süre içerisinde seminerler aracılığıyla öğrencilere ve araştırmacılara bu yeni matematik teorisi hakkında bilgi verecek.

Rektör Alma’ya Nezaket Ziyareti

Doç. Dr. Alkan Özkan ve Dr. Sandeep Kaur, “Bulanık ve Esnek Küme Teorilerinde İndirgenmiş Dönüşümler Üzerinde Özel Operatörlerin Özellikleri ve Uygulamaları” isimli proje hakkında bilgi vermek amacıyla Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya ziyaret gerçekleştirdiler.

Görüşmede bir aylık süre zarfında yapılacak akademik faaliyetler ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

Görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Üniversitemize gelen uluslararası akademisyenlerin sayısının son dönemde giderek arttığına dikkat çeken Rektör Alma, ziyaretlerinden dolayı Doç. Dr. Özkan ve Dr. Kaur’a teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi.

• Yayımlama Tarihi: 22 Eylül, 2022