Dr. Öğr Üyesi Sait Yıldırım Çocuk İstismarı Hakkında DHA’ya Röportaj Verdi

Dr. Öğr Üyesi Sait Yıldırım Türkiye'de 2008-2018 yılları arasında meydana gelen ve medyaya yansımış olan çocuğa yönelik 500 istismar vakasını inceledi. Çalışmasını kitaplaştıran Yıldırım, konu ile ilgili DHA’ya röportaj verdi.

Türkiye'de 2008-2018 yılları arasında meydana gelen ve medyaya yansımış olan çocuğa yönelik 500 istismar vakasını inceleyerek 'Türkiye'de Çocuğa Yönelik Cinsel İstismar' kitabını yazan Iğdır Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sait Yıldırım, aileleri sosyal medya konusunda uyardı. Yıldırım, “Birçok istismarcı bireyin yakalandıktan sonra sosyal medya ve internetten afişlediği fişlediği resimler, çocukların arşivleri olduğunu gördük. Sürekli çocukların resimlerini paylaşmamız, çocukları istismarcı bireylerin hedefi haline getirebilir" dedi.

Iğdır Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sait Yıldırım, 2008-2018 yılı arasında yaşanan çocuğa yönelik istismar vakalarını inceledi. Vakaların medyaya yansıyan haberlerini ve hukuki boyutlarını ele alan Yıldırım, Türkiye'de Çocuğa Yönelik Cinsel İstismar' kitabını hazırladı. Kamu, STK işbirliğiyle çıkardığı kitabın ihmal ve istismarı önlemede yol gösterici olacağını belirten Yıldırım, "Biz medyaya yansımış olan 500 cinsel istismar vakasını kitaplaştırdık. 2018 yılında saha çalışmaları bitti, biz üzerine bir şeyler daha koyduk. Bunun sebebi de sahadaki çalışmalarımız, deneyimlerimiz şunu gösterdi ki uygulama aşamasında eğitim politikaları, eğitim içerikleri ihmal ve istismarı önlemede yol gösterici olacak. Biz de bu noktada eğitim nasıl işlevselleştirilebilir, istismar nasıl önlenebilir diye kamu STK, işbirliğini öne çıkaralım dedik. Vakaları incelerken sorumlu, duyarlı olan kuruluşların yöneticileriyle görüştük. Baro başkanlıkları, milli eğitim müdürlükleri, aile sosyal politikalar il müdürlükleri de çok etkili. Öğrencilerin bu konuda duyarlılıklarını arttırmak ve onları aktifleştirmek için üniversitelerin araştırma merkezleriyle görüştük" diye konuştu.

Haberle ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

• Yayımlama Tarihi: 26 Ocak, 2021