Dr. Öğr. Üyesi Sait Yıldırım Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumuna Katıldı

Iğdır Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sait Yıldırım, Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumuna katılım göstererek bildiri sunumu gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle 06-08 Kasım 2020 tarihleri arasında “Peygamberimiz ve Çocuk” konulu sempozyum düzenlendi. Dr. Yıldırım ise sempozyumda “Çocuklukta Suç ve Suçluluğun Öğrenilmesi: Sosyal Medya Örneği (“Tik Tok”)” konusunda sunum yaptı. Sosyal medyanın günümüzde çocuk ve gençler için güvensiz ve savunmasız bir alan olduğunu söyleyerek, "araştırmamızı sosyal medya özelinde “Tik Tok” uygulaması ve tüketim şeması etrafında sınırlandırabiliriz. Bunlar, marka-moda ekseninde gösteriş, yeme-içme (beslenme) temelinde sunum, şiddet ve saldırganlık ekseninde otorite, beden-organlar üzerinden cinsellik, mal ve eşya üzerinden sembollerle ifade edilmektedir. Çocuklar sosyal öğrenme yöntemi ile riskli davranışları benimsemekte ve uygulamaktadır. Bu durum kısa, orta ve uzun vadede toplum sağlığı için ciddi riskler barındırmaktadır" dedi.

Haberle ile ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

• Yayımlama Tarihi: 12 Kasım, 2020