Dr. Öğr. Üyesi Salih Bayraktutan Ağrı Dağı ve Nuh’un Gemisi Sempozyumuna Katıldı

Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Salih Bayraktutan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde yapılan 5. Uluslararası Ağrı Dağı ve Nuh’un Gemisi Sempozyumu’nda açılış konuşması yaptı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin düzenlediği 5. Uluslararası Ağrı Dağı ve Nuh’un Gemisi Sempozyumu 16-18 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleşti. Sempozyuma 10 farklı ülkeden 110 araştırmacı ve bilim insanı katıldı. Sempozyumun açılış törenine; Ağrı Valisi Süleyman Elban, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Turgut, Ağrı İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, kurum müdürleri, STK temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Sempozyumdaki açılış konuşmalarından birini, Üniversitemiz öğretim üyelerinden Dr. Mehmet Salih Bayraktutan yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Bayraktutan konuşmasında, Kaliforniya Üniversitesi Los Alamos Laboratuvarı ile Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırmaları Merkezi’nin ortaklaşa yürüttüğü projenin sonuçlarını paylaştı. Bayraktutan bu projenin, Nuh’un Gemisi hakkında ilk bilimsel çalışma olduğunu vurguladı.

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Salih Bayraktutan, sempozyuma katkısı nedeniyle verilen Nuh’un Gemisi maketini ise Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın elinden aldı.

• Yayımlama Tarihi: 22 Ekim, 2019