Iğdır Üniversitesi ’Yeşil Üniversite’ Sıralamasında

Iğdır Üniversitesi, Universitas Indonesia (Endonezya Üniversitesi) tarafından yapılan ve 2019 yılında dahil olduğu 'Yeşil Üniversite' sıralamasına 2020 yılı için de dahil olmak üzere davet mektubu aldı.

Endonezya Üniversitesi'nin 2010 yılından bu yana yaptığı "GreenMetric World University Rankings"de 2019 yılında yer alan Iğdır Üniversitesi, 2020 yılında da bu sıralamada yer bulacak. 2019 yılında 85 ülkeden 780 dünya üniversitesinin yer bulduğu sıralamada; altyapı, enerji, atık yönetimi, su kullanımı, ulaşım ve eğitim göstergeleri değerlendiriliyor. "Sürdürülebilirliğin" de dikkatle değerlendirildiği sıralamaya katılan dünya üniversiteleri, 'yeşil üniversite' olmak için yaptıkları çalışmalarda istikrarlı bir performans sergilemeyi hedeflediklerini gösteriyor.

Endonezya Üniversitesi'nin, 2019 yılında yaptığı sıralamaya ulaşmak için alttaki linki tıklayabilirsiniz;

• Yayımlama Tarihi: 22 Mayıs, 2020