İhtisas Üniversitemiz Lavanta Hidrosolü ve Gül Suyu Üreterek Satışa Sundu!

Üniversitemizde lavanta ve çörek otu yağının ardından, tamamen doğal yöntemlerle üretilen lavanta hidrosolü ve gül suyu da satışa çıkarıldı.

Üniversitemizde Ağrı Dağı eteklerinde yetişen bitkileri katma değeri yüksek ürünlere dönüştürerek bölge ekonomisine kazandırma çalışmaları son günlerde hız kazandı.

Lavanta yağı ve çörek otu yağının ardından lavanta hidrosolü ve gül suyunun da laboratuvar testleri başarıyla tamamlandı.

Öğretim Görevlisi Musa Karadağ, seri üretimine başlanarak satışa sunulan ürünlerin tamamen doğal yöntemlerle elde edildiğini ve üretimin yaygınlaşması durumunda bölge halkı için önemli bir gelir kaynağı olacağını vurguladı.

“Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisaslaşmayla birlikte Iğdır Üniversitesi’nde çok sayıda önemli çalışmaya imza atıldığını belirten Karadağ, ardından şu ifadeleri kullandı;

“Lavanta yağı ve çörek otu yağından sonra yüzde 100 doğal yöntemlerle elde edilen lavanta hidrosolü ve gül suyunu da bölge ekonomisine kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bölgenin kalkınmasında öncü rol oynayan Üniversitemizin, Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (ALUM) çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bölge halkına AR-GE ve üretim desteği sağlayan Üniversitemiz, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma öncülüğünde kalkınma odaklı bir misyon sergiliyor. Üniversitemizin ve Araştırma Laboratuvarımızın asıl amacı, bölgemizdeki bitki ve kaynak hazinesini gün yüzüne çıkarıp, değerlendirip, imkânlar çerçevesinde ülke kalkınmasına katkı sağlamak.”

Öğr. Gör. Karadağ, “Çalışmalarımıza destek ve katkı sağlayan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ ya şükranlarımı sunuyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

• Yayımlama Tarihi: 26 Ağustos, 2022