İran’ın Erzurum Başkonsolosu Üniversitemizi Ziyaret Etti

İran’ın Erzurum Başkonsolosu Sajjad Soltanzadeh ve beraberindeki heyet, Iğdır’a gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında Üniversitemizi ziyaret etti.

Üniversitemizi ziyaret eden İran konsolosluk heyetini Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Demirtaş ağırladı. Başkonsolos Sajjad Soltanzadeh ve heyetinin ziyaretinden mutluluk duyduğunu belirten Rektör Vekili Prof. Dr. Demirtaş, konsolosluk heyetiyle Iğdır Üniversitesinin gelişimi hakkında bilgiler paylaştı. Görüşme başlıklarını iki ülke arasında geliştirilebilecek akademik değişim programları, üniversiteler arası çalıştaylar, ortak proje faaliyetleri, Covid-19’un ülkelere ve üniversitelere olan zararlarının ortadan kaldırılması için eylem planları ve aşı çalışmalarının seyri oluşturdu.

Rektör Vekili Prof. Dr. Demirtaş, İran konsolosluk heyetine ALUM laboratuvarlarını, atölye binalarını ve inşaatı süren merkezi derslik, yurt binalarını da gezdirdi. Başkonsolos Sajjad Soltanzadeh de yapılan işleri takdirle karşıladıklarını belirterek, Iğdır Üniversitesinin gelişmesinin aynı zamanda Iğdır’ın gelişmesi anlamına geldiğini söyledi.

Başkonsolos Sajjad Soltanzadeh ve beraberindeki heyet, Üniversitemiz Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünden ayrılırken Rektör Vekili Prof. Dr. Demirtaş'a kendilerini göstermiş olduğu misafirperverlik için teşekkür ettiler.

• Yayımlama Tarihi: 15 Ekim, 2020