Rektör Alma 14 Kasım Iğdır’ın Kurtuluşu Törenlerine Katıldı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, 14 Kasım Iğdır'ın kurtuluşunun yıldönümü münasebetiyle Iğdır Valiliği tarafından düzenlenen törenlere katıldı.

Iğdır Belediye Meydanı'nda düzenlenen törene Iğdır Valisi/Belediye Başkan V. Hüseyin Engin Sarıibrahim, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, kamu kurum amirleri, protokol üyeleri ve Iğdır halkı katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasını takiben saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan tören, Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Ülkü Öcal'ın günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmayla devam etti.

Atatürk Anıtı'ndan Mehmet Çavuş Anıtı'na yürüyüş düzenlendi

Şiir dinletisi, Kafkas Halk Dansları Ekibinin gösterisi ve resim/fotoğraf sergisi açılışının ardından ise Iğdır Gençlik ve Spor Müdürlüğünün, Atatürk Anıtı'ndan Mehmet Çavuş Anıtı'na düzenlediği yürüyüş başladı. Atatürk Anıtı'ndan Mehmet Çavuş Anıtı'na bir yürüyüş gerçekleştiren katılımcılar, Mehmet Çavuş Anıtı'ndaki törene de iştirak ettiler. Mehmet Çavuş Anıtı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören; Mehmet Çavuş Anıtı'nın tarihinin anlatılması, Kuran tilaveti ve şehitler anısına yerleştirilen mezar taşlarına karanfil bırakılmasıyla son buldu.

• Yayımlama Tarihi: 14 Kasım, 2020