Rektör Alma; Kayısı, Lavanta ve Goji Berry Bahçelerini Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Üniversitemiz bünyesinde yer alan kayısı, goji berry ve lavanta bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Üniversitemiz Melekli Araştırma Merkezi’nde yetiştirilen kayısı meyvesi ve Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü’nde üretilen goji berry meyvesi ile lavanta bitkisinin hasat süreci başladı.

Bu kapsamda Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da bahçelere giderek hasat sürecini yerinde inceledi.

Ziyarette; Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TAUM) Müdürü Prof. Dr. Sabit Erşahin ve çalışanlardan bilgi alan Rektör Alma, burada yaptığı değerlendirmede Üniversitemizde üretilen ürünlerin Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizde (ALUM) modern yöntemler ile işlendiğine dikkat çekti.

Rektör Alma ayrıca İhtisas alanımız kapsamında üretim faaliyetlerinin daha da geliştirilerek Üniversitemize ve ilimize ekonomik katkı sunulması adına çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.

• Yayımlama Tarihi: 27 Haziran, 2022