Rektör Alma Kayısı Üreticilerinin Sıkıntılarını Dinledi

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce bu yıl ilk kez düzenlenen Kayısı Tanıtım Günleri’nde, kayısı üreticilerinin sıkıntılarını dinledi. Iğdır kayısının coğrafi işaretini aldıklarını belirten Rektör Alma, “Üniversite olarak üreticilere kapımız her zaman açıktır” dedi.

Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kayısı Tanıtım Günleri düzenlendi. Bir düğün salonunda organize edilen etkinliğe Iğdır Valisi Enver Ünlü, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu, kurum amirleri, kayısı üreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Rektör Alma: Üreticilere kapımız her zaman açık

Etkinlik öncesinde salonda kurulan kayısı stantları gezildi. Üreticileri tek tek ziyaret ederek, sıkıntılarını dinleyen Rektör Alma,  onlarla bir süre sohbet etti. Yakın zamanda Iğdır Üniversitesinin uğraşları sonucu Iğdır kayısının coğrafi işaretini aldıklarına dikkat çeken Rektör Alma, “Üreticilere kapımız her zaman açıktır. Üniversite olarak tarıma çok önem veriyoruz. Bu noktada üzerimize düşeni yapmaya hazırız” mesajını verdi.

Vali Ünlü: Iğdır kayısısı bu yıl verimli olmasına rağmen pazarda gerçek yerini almıyor

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte Iğdır Valisi Enver Ünlü konuklara hitap etti. Iğdır kayısının bu yıl verimli olmasına rağmen pazarda gerçek yerini almadığını belirten Ünlü, “Çiftçilerimizin kazanması için öncelikle sivil toplum kuruluşları, yetkili kurumlar ve çiftçilerimiz bir araya gelerek ortak pazar kurmalı ve kooperatifleşmelidir. Böyle olursa ürün yüksek fiyata satılabilir. Bunun için gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir. Iğdır kayısısı, sofralık kayısı olma bağlamında tam bir marka haline gelmiştir” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu da Iğdır çiftçisine ve ilin ekonomisine büyük katkı sağlayan, yetiştiricilerin bir nebze de olsa yüzünü güldüren kayısıda hasadının devam ettiğini belirterek, "Iğdır'ımızın sembolü haline gelen ve yöresel ismiyle patenti alınan 'şalak' kayısımızın, tadı ve aroması ile bir kez tadına bakanın tezgâhlarda tekrardan aradığı tat olarak, ülkemizdeki kayısılar arasında ayrı bir özelliği bulunmaktadır” ifadesini kullandı.

Kayısı yeme yarışmasında kıyasıya mücadele edildi

Etkinlik konuşmaların ardından halk oyunu gösterisiyle devam etti. Kayısı yeme yarışmasıyla devam eden etkinlikte, yarışmacılar birinci olabilmek için kıyasıya mücadele etti. Vali Ünlü, programın sonunda, en güzel kayısı bahçesi sahiplerinin yanı sıra en güzel kayısı yetiştiricileri ile kayısı yeme yarışmasında derece elde edenlere ödüllerini takdim etti.

• Yayımlama Tarihi: 26 Haziran,2019